אוכל

לכל סיר יש סיפור | יום כיפור עם סבתא

אוכל17 בספטמבר 2018    דקה אחת
0

צורית סבג עם מתכון מיוחד עבורה שישבור לכם את הצום עם המון טוב והבטחה גדולה

לכל סיר יש סיפור | יום כיפור עם סבתא

הסיפור: בולו, העוגיות של סבתא עזיזה

כבוד גדול עבורי להביא לכם את המתכון הזה לקראת יום כיפור, העוגיות בולו של סבתא עזיזה, שהייתה מכינה אותם לשבירת הצום.
המון זיכרונות של תבשילים, סבתא עזיזה הייתה מלכת המטבח – ממרק הטלבינה, הבריק, הקוסקוס ועוד תבשילים ומאפים אותנטיים שייזכרו לדורות.
ולא רק זה. אישיותה המיוחדת של סבתא עזיזה, למרות כל מה שעברה בחייה, תמיד נשארה באמונה ובחיוך, בירכה כל עובר אורח ואהבה שלום וחסד.
המתכון מלא בטוב ובהבטחה: ישמח וימלא את ליבו של כל טועם, בדיוק כמו שהייתה היא: טובת לב ומלאה בטוב.

עם סבתא עזיזה

מצרכים: 

3 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
בין 4 ל-5 כוסות קמח
כוס צימוקים
כוס שקדים קלויים קלות
2 כפות שומשום
כף אניס טחון

צילום: פרטי

אופן ההכנה:

במיקסר, לערבב עם וו את הביצים, הסוכר והסוכר וניל. מערבבים דקה או שתיים ומוסיפים את כוס השמן. ממשיכים לערבב עוד כמה דקות, כשבנפרד מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים ליתרת התערובת, בהדרגה עד לקבלת בצק רך ולא דביק. אם מעט דביק, להוסיף מעט קמח ולאחר מכן להוסיף את הצימוקים, השקדים, שומשום ואניס ולהמשיך לערבב לתערובת אחידה. בסיום מעבירים למקרר לשעה ולאחר מכן מוציאים ומגלגלים לצורת נקניק, עם כיווץ בצדדים, טובלים בשומשום ונועצים שקד באמצע. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-30 דקות עד שמשחים.

גמר חתימה טובה…

צום קל

כתבות נוספות באוכל

2

החומוס כמו שלא הכרתם, גרסת רשת בית...

יום החומוס הבינלאומי (13.5) הוא הזדמנות מצוינת להצדיע למאכל שנחשב הכי ישראלי. לקראת היום המיוחד שיצוין ברחבי העולם, רשת בית הפול הדרומית יצאו במנות חומוס מיוחדות כמו שלא הכרתם

אוכל13 במאי 2019    3 דקות
2

"פה בשביל להישאר, לא רוצה להיות טרנד...

השף יקיר מסרטי, הבעלים של מסעדת האותנטית בב"ש, מדבר בראיון נרחב על הדרך שעבר בתחום שנחשב למסוכן מאוד מבחינה כלכלית > השינוי שעשה בקונספט של המסעדה שלו וההחלטה שלא להשתתף בתוכניות ריאליטי בישול > ויש גם בונוס לחג

אוכל19 באפריל 2019    11 דקות

כתיבת תגובה